valkerij
Winter Aanbieding
streamer
streamer
streamer
streamer
streamer
streamer
streamer
streamer
streamer
 

De Roofvogelboerderij Blog


Raptor Conservation Program Dag 710/2/2011 - 12:52

Roofvogel Blog
Roofvogel Blog
Roofvogel Blog
 
De plannen zijn enigszins veranderd. In het begin van de week hebben we contact gezocht met de dierenarts van Ukutula. Helaas was hij niet bereikbaar. Deze dierenarts wist het adres van een opvangcentrum voor roofvogels in de omgeving van Brits. Uiteindelijk belde hij vanmorgen naar Willie op om het adres door te geven. We hebben besloten direct te gaan.
We komen terecht op een afgelegen stuk terrein waar Sylivia ons staat op te wachten. Sylvia's zoon Allistair blijkt in het ziekenhuis te liggen. Hij heeft deze opvang opgericht met steun van zijn moeder en zusje. Naast hun huis vangen ze roofvogels en uilen op die gewond zijn geraakt en proberen deze zelf weer uit te zetten of te herplaatsen in reservaten.
Wat een fantastisch werk, deze mensen zijn zeer gepassioneerd en proberen zo goed als ze kunnen zonder enige financiele ondersteuning dit centrum in stand te houden.
Talloze Afrikaanse oehoe's en kerkuilen zijn weer succesvol terug in de natuur door hun werkzaamheden. De dierenarts van o.a. Ukutula opereert kosteloos de zwaar verwonde vogels.
Als de roofvogels en uilen niet meer uitgezet kunnen worden, gebruikt Allistair ze om voorlichting te geven op scholen. Sylvia vertelt ons dat er vlakbij een cheetah opvangcentrum is waar ook gieren worden gehouden. Allistair werkt hier als vrijwilliger. Sylvia belt de eigenaresse op van het centrum en vraagt haar of we langs kunnen komen. We zijn van harte welkom en Sylvia gaat met ons mee.
Ook hier worden we direct zeer hartelijk ontvangen en meegenomen op een rondleiding door het park. Er zijn 5 enorme volieres waar o.a. oorgieren, aasgieren, kaapse gieren en witruggieren
verblijven. Er zijn al enkele pogingen gedaan om de gieren uit te zetten. Helaas blijken ook hier veel ernstig verwonde gieren opgevangen te moeten worden. In de omgeving worden ze vaak neergeschoten door boeren en andere mensen. Het is ontzettend goed om te zien dat deze mensen zich zo inzetten voor roofvogels en uilen!
Op de terug reis kijken we nog even bij de houthandel in Brits. Materialen genoeg beschikbaar om in de toekomst meer nestkasten van te bouwen. Bij Ukutula aangekomen hebben we nog een klein uurtje voordat het weer donker is om 1 nestkast op te hangen. Ranger Vincent neemt ons mee in de bakkie om op zoek te gaan naar een goede plek. Het is even zoeken naar een geschikte boom waar we de kast ook daadwerkelijk aan vast kunnen maken. We vinden een mooie open plek en zetten de ladder direct tegen de boom. We zijn met 5 man en dat blijkt hard nodig. 2 in de boom, 1 op de ladder en 2 om de kast, hamer en spijkers aan te geven. Belangrijk is uiteraard dat de kast op een goede locatie hangt maar ook op het oosten gericht is. De wind en / of regen komt ook hier vaak uit het zuiden of westen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de regen in de kast kan komen. De coordinaten worden genoteerd zodat we ook in het vervolg de kast terug kunnen vinden.
De Afrikaanse zon verdwijnt achter de horizon. Morgen de laatste dag!
 


Wilt u nog ook oudere blog artikelen lezen ?contact

Roofvogelboerderij
T +31 (0) 62 42 97 941
E info@roofvogelboerderij.nl

© 2013 - Roofvogelboerderij
Alle rechten voorbehouden
Voorwaarden | Disclaimer | Privacy

twittertwitter

›› Meer twitterberichten

Vind ons ook op

Officieel leuk